Tilbake til alle nettkurs

Materialtreff med Telegrafen

25. mars 2021
Materialtreff med Telegrafen
Frokostmøte
MATERIALTREFF
Interiør fra Telegrafbygningen, foto Nils Petter Dahle. Arkitekter Arneberg og Poulsson, 1924, Fornyelse v/KIMA arkitektur og Nordic Office of Architecture
Velkommen til inspirasjon og faglig påfyll. Åtte kvalitetsleverandører presenterer sine produkter og nyheter spesialtilpasset arkitektbransjen. Tema er dører, vinduer, fasade BIM-moduler, IT/data og rådgivning prosjektregnskap. Møtet avsluttes med presentasjon av Telegrafen i Oslo, fornyelse v/KIMA Arkitektur. Gratis for alle, påmelding er nødvendig.
Pris
MNAL kr 0,-
MNIL kr 0,-
MNLA kr 0,-
Stud.arch. NAL kr 0,-
NIL-studentmedlem kr 0,-
NLA-studentmedlem kr 0,-
Kursdeltaker kr 0,-
kr 0,-
Les mer om kurset Skjul mer om kurset
 


PROGRAM:


Velkommen
v/markedssjef Peter Ranås, NAL

DEL 1 (ca 81 min)

1. NorDan (ca 10 min)
NorDan NTech serien smart hus ready. Når du kjøper NorDan vinduer og dører trenger du ikke tenke på om du er klar for smart hus. Med produktene fra NorDan har du allerede starten på ditt nye smarthjem.Med NorDan Rackit samler vi Alarm, Kamera, Adgangsstyring og Energi kontroll.
v/ Anders Roulund, Innovasjonssjef, Nordan, mobil 95797233, mail: anders.roulund@nordan.no


2. Steni AS (ca 10 min)
Steni viser hvordan du ekstremt raskt kan modellere fasader med deres BIM-moduler - og endre formater, uttrykk, orientering og glansgrader. Eksemplifisert med renderings på nye overflater.
v/ Ståle Kristiansen, Region Manager, Steni AS, mobil 99421922, mail: Staale@steni.no


3. Accountor AS (ca 10 min)
- viktigheten av ett godt prosjektregnskap
Gjennom dybdeintervjuer med flere aktører i arkitektbransjen har vi i Accountor kartlagt viktigheten av prosjektregnskap for arkitekter. Gjennom vårt seminar så vil vi i Accountor fortelle dere om våre funn, og hvordan du kan få en bedre hverdag gjennom enkle og gjennomførbare tiltak.
v/ Fredrik Almås, Key Account Manager, Accountor Norge, mobil 95017904, mail: fredrik.almaas@accountor.no


4. Lamidoors (ca 10 min)
- hygieniske vanntålige glassfiberdører
En spennende gjennomgang av den markedsledende bedriften Lamidoors som vokser stadig i Norge. Glassfiberdøren er det beste alternativet for innerdører i våte og hygieniske miljøer.
Det formstøpte dørbladet er underholds og problemfri løsning med 25 års garanti som ger alle en holdbar, langsiktig og økonomisk investering.
v/ Henrik Grøn, Sales Manager, Lamidoors, mobil 92012051, mail: Henrik.Gron@lamidoors.com 


5. NTI AS (ca 10 min)
Bruk av BIM på byggeplass gir arkitektene nye utfordringer
Krav om byggeplassforståelse og informasjon i BIM modellen øker, hvordan kan arkitektene takle disse endringene.
v/ Hans Olav Michelsen, Business Development Manager, NTI AS, mobil 91630941, mail: ham@nti.biz


6, Interactive Norway AS (ca 10 min)
Kan du se hva jeg sier?
Vi i Interactive Norway er opptatt av visualisering. I 15 år har vi levert interaktive samhandlingsløsninger til møterommet. På Materialtreffet 25. mars vil vi vise hvordan man i et digitalt møte kan sikre god kommunikasjon omkring en skisse, tegning eller modell mellom lokasjoner. For en ting er sikkert, vi kommer til å sitte i mange videomøter fremover. Spørsmålet blir i hvilken grad klarere vi å ivareta en nøyaktig dialog og kreativt engasjement.
v/ Carl Elowsson, Enterprise Manager, Interactive Norway AS, mobil 93454326, mail: carl@interactive.no 


7. Symetri (ca 10 min)
Slik oppnår du et sømløst samarbeid på tvers av fag og firmaer.  En stor utfordring og tidstyv i alle prosjekter er samhandlingen mellom fag og firmaer; spesielt når det benyttes forskjellige programvareløsninger. Prosjekter der deltagerne bruker samme programplattform opplever smidigere samhandling og masse tid spart ved at man slipper å eksportere / importere filer og modeller. I dag vil vi fortelle dere om fordelene Arkitekt og Landskapsarkitekt får ved å samhandle sømløst på en og samme programplattform: Revit med Naviate.
v/ Per Ole Otterness, Business Area Manager, mobil 41556454, mail: poo@symetri.com


8. Graphisoft Norge (ca 10 min)
Archicad er markedets mest moderne BIM-verktøy og har hatt en enorm utvikling de siste årene. Programmet er laget av arkitekter for arkitekter, noe som også gjør det mer brukervennlig og intuitivt. Norske tilpasninger er integrert i kjernen av programmet og fungerer derfor bedre enn konkurrerende løsninger. Rekordmange bedrifter bytter til Archicad og oppnår økt frihet, effektivitet og kostnadsreduksjon med blant annet flytende lisenser. Å bytte til Archicad er enklere enn du tror, vi viser deg hvordan!
v/ Frode Saltkjelvik, teknisk Sjef Graphisoft Norge, mobil 99507996, mail: frode@graphisoft.no

 

 

 DEL 2 (ca 57 min)


9. Prosjektpresentasjon: Fornyelse av Telegrafbygning i Oslo (ca 28 min)
Telegrafbygningen i Oslo er tegnet av Arneberg og Poulsson, og oppført 1924 i nordisk nybarokk stil. Bygget er regulert til bevaring. KIMA Arkitektur har stått for en omfattende og kompleks fornyelse av bygget. Bygget er BREEAM-NOR sertifisert til Very good. 
v/Ragnhild Snustad, arkitekt MNAL, KIMA Arkitektur AS, mobil 47170012, mail: rs@kimaarkitektur.no


Presentasjon av Interiørarbeidene i Nordics nye lokaler (ca 27 min)
v/ Anne Kristine Kleppan, senior Interiørarkitekt Nordic — Office of Architecture, mobil 93460343, mail: akk@nordicarch.com

Avslutning

materialtreff-250321-kurssider

Savner du et tema, ta kontakt med NAL.

Materialtreff er en arena for utvalgte leverandører og arkitektbransjen hvor det utveksles informasjon og kunnskap om det siste på markedet innen ulike produktkategorier. På grunn av Koronasituasjonen holdes alle materialtreff digitalt.

Les mer om materialtreff i NAL her.

 

Gratis påmelding

Tilgjengelig til
3. januar 2022
ANSVARLIG
Peter Ranås