Tilbake til alle kurs og arrangementer

Fotografering for arkitekter

Oslo 2. april 2019
Fotografering for arkitekter
Kurs
Inspirasjon
Dette kurset handler om hvordan du som arkitekt kan benytte fotografering som metode for å se, og for å vise, kvaliteter og potensialer i arkitekturen.
Pris
MNAL kr 1975,-
Øvrige kr 2600,-
Wildcard MNAL kr 975,-
Les mer om kurset Skjul mer om kurset

Dette er et todelt opplegg med foredrag på formiddagen og workshop på ettermiddagen, begge med separat påmelding. På fotoworkshopen på ettermiddagen er det kun plass til 15 deltakere, denne er fulltegnet. Formiddagskurset har inntil 60 deltakere.

Til fotokurset har vi invitert tre anerkjente fotografer til å bidra, engelske Keith Moss spanske Mariela Apollonio og norske Marte Garmann. 

09:00-12:00 Foredrag

Program

09.00 Velkommen v/Perann Sylvia Stokke, NAL

09.05 What makes a photo connect with, and inspire, your target market
v/ Keith Moss

09.55 Hvordan formidle arkitektur i det nordiske lyset?
v/ Marte Garmann

10.45 Pause/break

10.55 - 11.45 Theoretical approaches to architecture photography. Work examples.
v/ Mariela Apollonio

12.00 Avslutning

Kurset egner seg for arkitekter med litt erfaring med fotografering, og som ønsker å heve nivået på dokumentasjon av prosjekter med sikte på publisering på nett.

I tillegg til halvdagskurset kan du delta på workshop på ettermiddagen. Vi drar samlet til et bygg i Oslo sentrum hvor det først blir lunsj og introprat. Deretter blir det workshop hvor du selv tar bilder og får tilbakemeldinger i plenum og individuelt. 

Workshopen ledes av Keith Moss med bidrag fra Mariela Apollonio.

Workshopen er fulltegnet.

For å ta workshopen må du ta formiddagskurset først.

 

20190220_192927-01Keith Moss er engelsk og har lang erfaring som reklamefotograf både i England og internasjonalt. Han er selvlært og lidenskapelig om svart-hvitt fotografi, spesielt film. Han har jobbet med Leica UK, Phase One, og er en offisiell Ilford Artisan-partner - kvalifisert til å undervise håndverksprosessen med film- og mørkromfotografering, og var medvirkende i konseptet bak Ilfords "Share a Darkroom"-idé. I dag er han mest opptatt av street photography og portrett og jobber mye med sort/hvitt. Keith er forfatter av boken Urban Portraits (Coffee Stop Publishing, 2017) som inneholder bilder av menneskene han har møtt under sine reiser, samt tips og tips om gateportrett. Han bidrar regelmessig til fototidskrifter og er gjesteforeleser ved flere universiteter over hele Storbritannia. Keith er en entusiastisk og pedagogisk kursleder og har lang erfaring med workshops og en-til-en undervisning.

Nettsiden til Keith Moss

_MG_0589-60Mariela Apollonio har både kunst- og fotoutdanning fra universitetet i Valencia. Hun har arbeidet for flere arkitektfirmaer i Spania, Tyskland og Italia og hennes arbeider har blitt publisert internasjonalt i både tidsskrifter og utstilt på gallerier. Fra begynnelsen av sin karriere har hun fusjonert sin kunstneriske visjon med sitt profesjonelle arbeid. Denne spesielle tilnærmingen har påvirket hennes måte å forstå arkitekturfotografi som en måte å tenke på. Mariela er gjesteprofessor ved Master of Artistic Production in the Polytechnic University of Valencia (Spain), og på TAI University College of Arts in Madrid. For tiden jobber hun med en doktorgradsavhandling der hun doktorgradsavhandling der hun nærmer seg arkitektonisk fotografi fra et kritisk perspektiv.

Nettsiden til Mariela Apollonio

Marte Garmann portrettMarte Garmann har tatt bilder for mange av de ledende arkitektbyråene i Norge. Bildene hennes har blitt publisert i magasiner som Designboom, Arch Daily og The New York Times. Marte var opprinnelig pressefotograf, men oppveksten i en arkitektfamilie førte etterhvert til at hun tok mer og mer bilder av bygninger i tillegg til mennesker. Hun er en erfaren prosjektleder, redaktør og forlegger. Hun har fotografert flere bøker om arkitektur og deltatt på flere arkitekturutstillinger, både som fotograf og bildekurator. Marte er daglig leder og medgründer av IBY as, som jobber med forlagsdrift, og innhold knyttet til arkitektur, bærekraft og mat.

Nettsiden til Marte Garmann

STED
Arkitektenes Hus
Josefines gate 34
0351 Oslo
VARIGHET
2. april kl 09:00 til
2. april kl 12:00
PÅMELDINGSFRIST
1. april 2019
ANSVARLIG
Dagny Marie Bakke
Status
Påmeldingsfrist er utgått