Tilbake til alle kurs og arrangementer

Brød & Miljø: Trebonanza!

Oslo 7. februar 2018
Brød & Miljø: Trebonanza!
Frokostmøte
Energi og miljø
Trerike Norge har overraskende få høyhus i tre sammenlignet med andre land i Europa. Likevel ligger vi langt fremme når det gjelder innovative løsninger i trekonstruksjoner i større bygg. På Brød & Miljø 7. februar, presenteres innovative trebygg i Norge som viser vei for fremtidens trearkitektur.
Pris
MNAL kr 0,-
Kursdeltaker kr 0,-
Les mer om kurset Skjul mer om kurset
Hva har Borg Havn i Fredrikstad, Mjøstårnet i Brumunddal og Vallewood i Oslo til felles? Alle tre utfordrer konvensjonelle trekonstruksjoner, både når det kommer til tretekniske løsninger og størrelse.

Borg Havn er tegnet av BAS arkitekter og har grunnflate på ca. 10 700 kvadratmeter. Bygget består av en omlastingsdel av varer fra båt til bil, et høylager for langtidslagring av varer og en kontordel. I lagerdelen, som utgjør ca 7000 kvadratmeter, er bæresystemet bygget opp med stolper/dragere og sammenbygde takstoler. Dette gjøres for å få ønsket spennvidde og for å imøtekomme brannkrav. I kontordelen er det bærende massivtreelementer i yttervegger og i etasjeskillene.

Mjøstårnet tar over stafettpinnen fra Treet i Bergen med ambisjoner om å bli verdens høyeste trebygg. Med sine 81 meter og 18 etasjer vil det bli det vanskelig å overse når man kjører langs E6 gjennom Brumunddal. Bygget er tegnet av Voll Arkitekter, og hovedkonstruksjonen skal utføres i limtre, med trekledning både innvendig og utvendig. Utover kontor og hotell, vil bygget inneholde restaurant, bade- og svømmeanlegg, møterom og konferansesal.

Valle ligger sentralt på Helsfyr i Oslo og er et nytt kontorområde under utvikling av NCC. Valle Wood er første byggetrinn og blir med sine 6 700 kvadratmeter over syv etasjer Norges største næringsbygg i massivtre. Bygget er tegnet av Lund+Slaatto Arkitekter, Oslotre har hatt ansvar for design og utvikling av bærekonstruksjonen i tre. I prosjektet er det blant annet benyttet en ny type dekke – en blanding av massivtre elementer og armert betong – som har løst en del utfordringer i større bygg i tre, både med tanke på lange spenn, lyd, brann og etasjeskiller. 

Merk: Brød & Miljø arrangeres denne gang på Litteraturhuset.

PROGRAM

08:00 Frokost
08:30 Velkommen v/ NAL

08:35
Næringsbygg i tre – déjà vu!
Joakim Dørum, siv.ing., daglig leder Green Advisers AS

08:50
Borg Havn – hvorfor havneterminal i massivtre?
Pål Erling Johnsen, teknisk sjef Borg Havn

09:05
Mjøstårnet – høyhus i tre på over 80 meter
Harald Liven, konstruktør siv.ing., Moelven Limtre AS

09:25
Valle Wood – Norges største næringsbygg i massivtre
Jørgen Tycho, daglig leder Oslotre AS

09:45 Spørsmål
10:00 Slutt

Illustrasjon: Valle Wood, ill: Lund+Slaatto Arkitekter

Her kan du se opptaket fra Brød & Miljø 7. februar: Trebonanza:

Brød & Miljø er månedlige frokostmøter som arrangeres av NAL i samarbeid med Statsbygg, FutureBuilt, Innovasjon Norge, Faggruppen for bygg og anlegg (Tekna/NITO), Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og Bygg21.

Frokostmøtene er gratis og åpne for alle interesserte, men krever påmelding. Vi oppfordrer deltagere til å reise kollektivt, sykle eller gå. Vi har sykkelparkering i bakgården.

Brød & Miljø blir direktestrømmet, og lenke blir lagt ut i forkant av møtet. I etterkant publiserer vi opptak. Her er det ikke nødvendig med påmelding.

Skjermbilde 2017-11-14 kl. 15.23.25

 

STED
Litteraturhuset
Wergelandsveien
Oslo
VARIGHET
7. februar kl 08:00 til
7. februar kl 10:00
PÅMELDINGSFRIST
2. februar 2018
ANSVARLIG
Iselin Ekman
Status
Påmeldingsfrist er utgått