Tilbake til alle kurs og arrangementer

Brød & Miljø: Hva koster egentlig bærekraftig kvalitet?

Oslo 3. mai 2017
Brød & Miljø: Hva koster egentlig bærekraftig kvalitet?
Frokostmøte
Energi og miljø
Det er en seiglivet myte at bærekraftige bygg betyr økte kostnader. Men stemmer dette egentlig? På Brød & Miljø 3. mai tar vi debatten!
Pris
MNAL kr 0,-
Øvrige kr 0,-
Les mer om kurset Skjul mer om kurset

Det er i mange prosjekter vanskelig å få til bærekraftige kvaliteter innenfor prosjektets økonomiske rammer. Det er en gjengs oppfatning at bygg med bærekraftige kvaliteter er mer kostbare enn andre bygg. Men trenger det å være tilfellet? 

På frokostmøtet 3. mai vil du få presentert to prosjekter som forener høye miljøambisjoner med arkitektoniske kvaliteter uten å øke kostnadene. Frydenhaug skole er et forbildeprosjekt i FutureBuilt, som med smarte grep har klart å redusere behovet for levert energi til nær-null. Ulven er en 280 mål stor tomt i Oslo der OBOS skal utvikle klimasmarte boliger til "vanlige folk".

Mot slutten av frokostmøtet inviterer vi til debatt, der Harald Martin Gjøvaag, utviklingsleder i Selvaag Bolig møter Egil Skavang, direktør i Arkitektbedriftene, til samtale om hvem som dekker kostnadene for bærekraftig kvalitet, eller mangel på sådan. Frokostmøtet er utviklet i samarbeid med Bygg 21. 

PROGRAM

08:00
Frokost 

08:30
Velkommen v/NAL

08:35
Introduksjon til temaet ved Bygg 21
Linn Palm, seniorrådgiver, Bygg 21

08:40
Frydenhaug skole - ambisiøse energiløsninger og lave kostnader
Frydenhaug skole i Drammen er en interkommunal grunnskole og ressurssenter for elever med nedsatt funksjonsevne og er et av pilotprosjektene i FutureBuilt. Skolen er utstyrt med solfangeranlegg og energibrønner som gjør det mulig å sesonglagre solvarme fra sommer til vinter. Gjennom en helhetlig tilnærming til utviklingen av det termiske energisystemet, er energibehovet til varme og kjøling redusert til nær null-nivå.
Geir Andersen, teknisk leder, Drammen kommune

09:00
Ulven – fra lager og logistikk til ny grønn bydel i Oslo
OBOS har erfaringer på flere prosjekter med bærekraftige løsninger innen miljø og presenterer hva miljøambisjoner koster. Ulven AS har lansert en konkurranse for utvikling av et felt på Ulven i Oslo. Her oppnås en vesentlig reduksjon av byggekostnader, som igjen muliggjør at man kan tilby rimelige, miljøriktige og gode boliger.
Jon-Erik Lunøe, daglig leder i Ulven AS, OBOS Forretningsbygg

09:20
Spørsmål og diskusjon

09:30
Debatt: Hvem dekker kostnadene for bærekraftig kvalitet eller mangel på sådan?
Samtale mellom utviklingssjef i Selvaag bolig, Harald Martin Gjøvaag, og administrerende direktør i Arkitektbedriftene, Egil Skavang.
Ordstyrer: Sverre Tiltnes, direktør, Bygg 21 

10:00 Slutt 

Vel møtt!

Møteleder: Sverre Tiltnes, direktør, Bygg 21

Illustrasjon: Egil Skavang og Harald Martin Gjøvaag. Foto: Trine Hisdal/privat

Frokostmøtene er gratis og åpne for alle interesserte, men krever påmelding. Vi oppfordrer deltagere til å reise kollektivt, sykle eller gå. Vi har sykkelparkering i bakgården.

Se opptaket fra frokostmøtet her:

Offentlig kommunikasjon:

Buss 21 til Uranienborgveien/trikk 11 Homansbyen/trikk 19 til Riddervolds plass eller buss/bane/trikk til Nasjonaltheatret.

Brød & Miljø er månedlige frokostmøter som arrangeres av NAL i samarbeid med Statsbygg, FutureBuilt, Innovasjon Norge, Faggruppen for bygg og anlegg (Tekna/NITO), Direktoratet for byggkvalitet (DIBK), Bygg21 og Husbanken.

STED
Arkitektenes Hus
Josefines gate 34
0351 Oslo
VARIGHET
3. mai kl 08:00 til
3. mai kl 10:00
PÅMELDINGSFRIST
2. mai 2017
ANSVARLIG
Iselin Ekman
Status
Påmeldingsfrist er utgått