Tilbake til alle kurs og arrangementer

Materialtreff med trefokus

Oslo 28. oktober 2016
Materialtreff med trefokus
Frokostmøte
Prosjektering
Velkommen til inspirasjon, faglig påfyll og frokost. Frokostmøtet starter med at vi får hilse på og høre kvalitetsleverandører i trebransjen som kommer for å presentere sine nyheter spesialtilpasset arkitektbransjen. Deretter får vi en presentasjon av Våler kirke av arkitekten, Espen Surnevik.
Pris
kr 0,-
kr 0,-
Les mer om kurset Skjul mer om kurset

Våler kirke ble kåret til Årets bygg 2015, og vant Statens Byggeskikkpris 2016. Bygget var også nominert til Arkitekturprisen i 2015.  

Våler kirke er utformet ut fra en tanke om å ivareta skaperverket som den nettopp er laget for å hylle og feire. Våler kirke er et forsøk på å skape varige verdier i et lokalsamfunn. Bygget er utformet for å være ressursøkonomisk i en stor kontekst og samtidig skape tilhørighet i det samfunnet det skal tjene.

Det ble satt fokus på å benytte lavemitterende materialer i hele prosjektet for å ivareta et godt inneklima. Det ble besluttet å ikke bruke malte flater i kirken. Samtlige vegger og himlinger i prosjektet er kledd i massiv kryssfiner av bjørk fra Trysil-panel. Fron Betong på Vinstra laget innvendig gulv av slipt betong. Hedmarksskogene består av treslag som furu, gran og bjørk. For å knytte kirkebygget sammen med Hedmarkslandskapet, ble nettopp disse treslagene valgt til å pryde kirkens indre og ytre. Alvdal Skurlag leverte kirkens fasader av ubehandlede, høvlede malmfurustokker.

Du kan lese mer om Våler kirke i Prosjektdatabasen .

Vi spanderer en god frokost og kaffe, og vi setter selvfølgelig av tid til litt mingling på slutten.  

 

Ingen plasser ledig  Fulltegnet.
STED
Arkitektenes Hus
Josefines gate 34
0351 Oslo
VARIGHET
28. oktober kl 08:30 til
28. oktober kl 10:30
PÅMELDINGSFRIST
27. oktober 2016
ANSVARLIG
Birgitte Skjerve
Status
Påmeldingsfrist er utgått