Tilbake til alle nettkurs

Miljøstyring (spesialutviklet)

10. februar 2016
Miljøstyring (spesialutviklet)
Nettkurs
Energi og miljø
Illustrasjon: NAL
Miljøstyring kan organiseres på flere måter, men i dette kurset lærer du noen prinsipper for hvordan du lettere kan jobbe med miljømålene i prosjektet – og dermed hvordan oppnå resultater!
Pris
MNAL kr 0,-
Øvrige kr 500,-
Les mer om kurset Skjul mer om kurset

Miljøstyring dreier seg om å jobbe systematisk med en virksomhetens miljømål. Dette nettkurset handler om miljøstyring i byggeprosjekter og da er hovedfokuset; hvordan jobbe systematisk for å oppnå prosjektets miljømål. 

 
Miljøstyringen må henge sammen med øvrig prosjektstyring for prosjektet. Den vil derfor gjelde alle prosjektdeltagere og i alle faser av prosjektet. En viktig forutsetning er et bevisst forhold til valg av entrepriseform. 
 
Det er vanlig å ha en miljørådgiver i prosjektet, kalt RIM (Rådgivende ingeniør miljø), som holder i miljøstyringen i tillegg til å drive miljørådgiving. Alle fagdisipliner må bidra med sine løsninger for å nå miljømålene og arkitekten har en viktig og sentral rolle. Dette er fordi arkitektene gjerne kommer tidlig i kontakt med prosjektene, og fordi de har en sentral rolle i premissene for at et prosjekt blir som det blir. 
 
Miljøstyringsbegrepet kommer fra miljøstyring av virksomheter – her har vi ISO 14001, EMAS og Miljøfyrtårn som kjente eksempler.
 
Se et utdrag fra kurset her:
 

Om nettkurset: 
"Miljøstyring" er et spesialutviklet kurs for nett. Total spilletid er 15 minutter. Kurset er gratis for medlemmer av NAL, for øvrige er prisen kr. 500. Når du kjøper kurset, får du tilgang med en gang og blir fakturert i ettertid. Kjøpet av nettkurs er personlig og knyttet til den påmeldte. Ta kontakt med oss for tilbud om firmapris.

Målgruppe: Arkitekter, landskapsarkitekter, ingeniører og andre som ønsker å arbeide systematisk med miljø i sine prosjekter.

Kursleder: Kirsti Gimnes Are, sivilingeniør, Statsbygg.
Les mer om Kirsti her.

Jeg ønsker å kjøpe kurset

Selges frem til
1. januar 2021
ANSVARLIG
Dagny Marie Bakke