Tilbake til alle nettkurs

Arkitektoniske virkemidler i orientering og veifinning (spesialutviklet)

3. februar 2016
Arkitektoniske virkemidler i orientering og veifinning  (spesialutviklet)
Nettkurs
Universell utforming
Red Ribbon Park, Kina. Foto: Kongjian Yu, Turenscape
​Orientering er et universelt behov hos alle mennesker. Tilrettelegging for god orientering og veifinning i våre bygde omgivelser er derfor et sentralt tema innen universell utforming. "Veifinning" er et spesialutviklet kurs for nett.
Pris
kr Gratis
Les mer om kurset Skjul mer om kurset

Dette nettkurset er basert på faglige råd: ”Arkitektoniske virkemidler for orientering og veifinning”, som Direktoratet for byggkvalitet og Statens vegvesen ga ut i januar 2015* 

Målet med de faglige rådene var å bevisstgjøre byggebransjen om det potensialet som finnes i å benytte tradisjonelle, arkitektoniske virkemidler for å oppnå god orientering og veifinning i bygg og uteområder. 

Både forskning og erfaring viser at bruk av  ”kunstige ledelinjer”, som striper og markeringer i asfalt og parkett sjelden fungerer etter hensikten. I tillegg til at de ofte legges feil, viser det seg at de legges der det allerede eksisterer naturlige ledelinjer. 

Nettkurset ”Arkitektoniske virkemidler for orientering og veifinning” er utarbeidet av NAL i samarbeid med Ingvild Nesse, landskapsarkitekt, Arkitektgruppen Cubus as, som er en av forfatterne bak rapporten. 

Målet med nettkurset er å gi deg som prosjekterende, utbygger eller byggherre en innføring i hvordan virkemidlene for orientering og veifinning kan integreres i selve utformingen av de arkitektoniske løsningene. Kurset vil gi en grundig innføring i de faglige rådene i rapporten og vil også vise hvordan utarbeidelsen av en veifinningsplan kan være et nyttig verktøy i en slik prosess.

Om nettkurset: 
"Veifinning" er et spesialutviklet kurs for nett. Total spilletid er 32 minutter.

Les mer om Ingvild her.

*Rapporten er utarbeidet av Bjørbekk & Lindheim landskapsarkitekter og Narud Stokke Wiig sivilarkitekter MNAL.

Selges frem til
1. januar 2021
ANSVARLIG
Dagny Marie Bakke
Status
Påmeldingsfrist er utgått